Zeeburgereiland

Zeeburgereiland, herkenbaar aan de drie silo's die deze plek markeren. Twee daarvan vormen het fundament van het nieuwe Annie M.G. Schmidt Huis. Een bijzondere combinatie van filmhuis, museum, theaterzaal, speeltuin en nog veel meer. Het hele oeuvre van Annie M.G. Schmidt vindt hier zijn plek. Tevens wordt het een ontmoetingsplek voor buurtbewoners. En er bovenop komt restaurant Praq op 't daq. Kortom: cultuur en andere ontspanningsactiviteiten komen samen op Zeeburgereiland.

www.zeeburgereiland.nlFOTOREPORTAGE

Jessica Brouwer woont in Amsterdam en is werkzaam als freelance fotograaf. In 2010 heeft zij een opleiding tot documentair fotograaf afgerond met een project en expositie over de Indische Buurt in Amsterdam.
Jessica laat zich graag inspireren door opmerkelijke objecten, gebouwen en gebieden in de stad, liefst in aanloop naar hun bijzondere nieuwe bestemming. Zo raakte zij ook gefascineerd door de silo’s op het Zeeburgereiland. Hieruit ontstond begin 2010 het idee om de veranderingen in dit stadsdeel en rondom de afwateringssilo’s te gaan volgen en vast te leggen als project. Inmiddels is er een samenwerking tot stand gekomen met de Annie M.G. Schmidt stichting en Praq Waaidorp en zal Jessica het proces van de totstand-koming van het Annie M.G. Schmidt huis in de silo’s, en daaraan voorafgaand de ontwikkelingen in en rond Waaidorp, op haar eigen wijze in beeld gaan brengen.

Op Jessica's website is nog veel meer beeldmateriaal te bekijken m.b.t. het Zeeburgereiland. Kijk op www.jessicabrouwer.com.