Pers

Maandag 28 maart

ANNIEVERSARY - FESTIVAL 20 T/M 22 MEI


Feestelijk weekend rond de honderdste geboortedag van
Annie M.G. Schmidt

Op 20 mei is het honderd jaar geleden dat Annie M.G. Schmidt geboren werd. Op het Zeeburgereiland (de toekomstige locatie van het Annie M.G. Schmidt Huis) in Amsterdam wordt daarom een feestelijk weekend georganiseerd vanaf vrijdagavond 20 tot en met zondagmiddag 22 mei. Er is toneel, muziek, film en locatietheater, alles gebaseerd op het oeuvre en gedachtegoed van de legendarische schrijfster. Het weekend belicht de veelzijdigheid van haar talent. Niet alleen het werk voor kinderen komt aan bod, maar ook haar radio- en televisieteksten, columns, cabaret en musicals vormen belangrijke inspiratiebronnen voor ruim twintig theateracts. Een groot deel van de optredens wordt verzorgd door studenten van verschillende muziek- en theateropleidingen.

Waaidorp aan de IJdijk is de tijdelijke locatie van het Annie M.G. Schmidt Huis. In december 2010 werd daar al Restaurant Praq geopend. Voor het feestweekend wordt het dorp verder uitgebouwd met tijdelijke voorzieningen. Zo zal er een transparante, opblaasbare kerk bezocht kunnen worden, want de domineesdochter zei het al: “Lachen mag van God!”. Een dorp zonder theater is ondenkbaar in de wereld van Annie. Daarom staan er drie theaterwagens. Weliswaar kleine podia, maar groot genoeg om het publiek uiteenlopende presentaties – muziek, toneel, voorlezen, dans, poëzie en nog veel meer -  voor te schotelen.

Verder kan het publiek meezingen met de film Ja Zuster, Nee Zuster, swingen met DJ Annie MG Beat en valt er zowel in het restaurant als op de terrassen volop te genieten van heerlijke drankjes en maaltijden, van eenvoudig tot uitgebreid, met een touch van Annie. De programmering richt zich zowel op kinderen, op jongeren als op volwassenen.

23 november 2010

Parool - Zeeburgereiland heeft zijn eerste pionier

Op de kale vlakte van het Zeeburgereiland staat de felrode
loods van Waaidorp. Omgeven door zand opent kindvriendelijk
restaurant Praq er zijn nieuwe onderkomen.

Download PDF

5 november 2010

De Brugkrant - De proeftuin Waaidorp

Waaidorp opent op 1 december haar deuren. Het Annie M.G. Schmidt Huis en restaurant Praq worden tijdelijk gehuisvest in een zogenaamde romneyloods. Deze staat op het Zeeburgereiland, naast het terrein met de drie silo’s van de voormalige waterzuivering. Twee silo’s worden verbouwd tot de definitieve locatie van het Annie M.G. Schmidt Huis.

Lees het hele artikel