Annie M.G. Schmidthuis

Het is geen predicaat dat past bij onze volksaard, maar op Annie M.G. Schmidt is het van toepassing:
ze lijkt onsterfelijk. Al vier generaties wordt haar werk volop gelezen en gespeeld.

Haar boeken en gedichten blijven de toptienlijsten van boekhandels en bibliotheken sieren. In het theater staan haar toneelstukken, liedteksten en musicals voortdurend op het repertoire. Bovendien gaan regelmatig nieuwe bewerkingen van haar teksten in première. Na eerdere verfilmingen van een aantal van Annie's boeken, staan voor de nabije toekomst  nieuwe filmproducties op stapel. Ook blijft de schrijfster voor televisiemakers een belangrijke inspiratiebron. Aan Annie M.G. Schmidt is één van de vijftig vensters van de Canon van Nederland gewijd.

Verhalen, gedichten, liedjes, hoorspelen, televisieseries, films, theaterstukken: veel is vastgelegd in boeken, op beeld- en geluidsdragers én in het collectieve geheugen van Nederland. Er zijn straten en scholen vernoemd, standbeelden opgericht, biografieën verschenen, documentaires gemaakt en tijdelijke tentoonstellingen ingericht.

Wat nog ontbreekt is een plek waar alles samenkomt, waar werk en gedachtegoed levend worden gehouden. Waar kunstenaars, theatermakers, mediamensen, ontwerpers en studenten zich laten inspireren tot 21e eeuwse presentatietechnieken. Waar bezoekers alles van, door en over Annie kunnen (her)ontdekken. Waar de dezelfde vrijheid heerst als in het werk van Annie.
Dié plek wordt het Annie M.G. Schmidt Huis.

Ga naar de website www.anniemgschmidthuis.nl